Женският ни национален отбор замина за Италия

Представителният ни женски тим отпътува за Италия за срещата реванш от първия кръг на квалификациите за Световното първенство през 2023 в Дания, Норвегия и Швеция. Мачът е утре в италианския „Дом на хандбала“ в град Киети. Първата среща, играна в сряда в Двореца на спорта във Варна, завърши с успех на италианките – 19:26. За да продължи към втория кръг на квалификациите, тимът ни трябва да надделее във втората среща с повече от 7 гола разлика. Това не невъзможно според Веселина Златева и зависи изцяло от представянето на „лъвиците“ на терена в Киети. Фактът, че отборът ни вече няма какво да губи, ще направи момичетата по-освободени психически в предстоящото среща, смята треньорката.

„Очаквам да играем по-добре във втората среща. Духът е повдигнат, има и настроение. Винаги и до последно има шанс, нищо не се знае. Може пък този път да потръгне нашата игра, а съперникът да има лош ден. Имаме и добра външна линия, която трябва да покажем, защото в първата среща не я видяхме. Смятам, че имаме шанс, защото в първата среща не показахме това, на което сме способни. Първи мач от доста време насам пред собствена публика и напрежението явно дойде в повече на момичетата. Сега ще са по-освободени, предвид това, че вече няма какво да губим и може би това ще бъде нашият плюс“, сподели Златева преди заминаването на тима ни.

Съставът ни отлетя към Ботуша с полет от Букурещ. В отбора няма състезателки с травми след първата среща и всички ще бъдат на линия за двубоя в Киети. Водач на българската група е членът на УС на БФХ – проф. Маргарита Апостолова.

Мачът е утре от 19.30 българско време и ще бъде ръководен от полските реферки Малгоржата Лидачка и Урсула Лесяк. Делегат на EHF ще бъде Мари Лин Агиус от Малта.