Юношите ни разгромиха Албания на IHF Trophy 2022

Юношеският национален отбор на България постигна втора победа в европейската фаза на турнира IHF Trophy 2022. В Двореца на младежта и спорта в Прищина съставът ни отнесе Албания с 30 гола разлика – 42:12.

Както говори резултатът, интрига в мача нямаше. Христо Данаилов даде възможност за изява през първата част на момчетата, които играха по-малко или не влязоха в двубоите срещу Косово и Грузия. Те направиха разлика от 12 гола до почивката – 18:6. През втората част игрови минути записаха и момчетата от основния състав, а това направи превъзходството на тима ни още по-осезаемо, въпреки че влагането не беше на 100 процента. Така сирената за край на мача прозвуча при 42:12.

Всички играчи в българския състав, с изключение на двамата вратари Любен Иванов и Теодор Георгиев, успяха да се разпишат в срещата. Най-резулатен беше Йордан Николов с 9 точни попадения. Георги Аврамов добави 7 гола за победата, 6 пъти за едно полувреме се разписа капитанът Марио Марев. С четири гола завърши Благовест Панков, по три вкараха Валентин Николов, Иван Петков и Станислав Василев, по два – Златомир Колев и Иво Петков, а по едно попадение отбелязаха Александър Илиев, Деян Малчев и Велизар Филипов. Последният получи неприятна контузия в глезена още в 5-тата минута на двубоя и напусна играта.

Утре съставът ни почива, а в събота ще изиграе последния си мач на турнира – срещу Великобритания. Във временното класиране тимът е начело с 4 точки. Със същият точков актив е и отборът на Грузия, който днес победи Великобритания с 37:25 и утре ще играе с аутсайдера Албания. Последният мач на грузинците е срещу Косово в събота.

Снимки: Federata e Hendbollit e Kosovës