Трети български национал ще играе в Германия

Гардът на младежкия и мъжкия ни национален отбор по хандбал Михаел Иванов ще продължи състезателната си кариера в немската трета хандбална лига. Националът ни се присъединява към отбора на „TuS 04 Дансенберг“. Тимът от покрайнините на Кайзерслаутерн се състезава в Лига Югозапад. От началото на сезона отборът има три победи и едно равенство от седем изиграни мача и заема 9-то място във временното класиране от 14 тима.

„TuS 04 Кайзерслаутерн – Дансенберг“ вече представи Михаел на официалния си сайт. Немският тим привлича национала ни след малшанс от контузии на играчи от външната тройка в състава. Контрактът на Иванов е до края на сезона.

„С височина от 195 сантиметра той има необходимата физика, за да се наложи в трета дивизия“, се казва в информацията за него.

Михаел тренира вече 10 дни с отбора и се очаква да бъде на линия за двубоя с „Кирхзел“ на 12 ноември. Мениджърът на отбора Александър Шмит е щастлив, че има възможността да добави към отбора си млад играч за позициите на външната тройка, който има желание да се развива и учи: „Михаел има голям потенциал и ще може да ни помогне с физическите си данни. Важно е първо да го интегрираме в структурата на отбора, но нямам никакви притеснения за това. Той ще получи необходимото време, за да свикне с новата обстановка”, коментира специалистът.

През миналия сезон Михаел беше част от елитния португалски „Боа Ора“, а преди това носеше екипа на горнооряховския „Локомотив“. Той става третият ни национален състезател, който преминава в немската трета дивизия. В Германия вече са вратарят Николай Петров, който носи екипа на „Анхалт Бернбург“ в Лига Изток и Влади Йоргов, състезаващ се за „Драгонс“ в Лига Запад.