Треньорски семинар по хандбал с Драган Джукич

През почивните дни в Габрово ще се проведе национален треньорски семинар по хандбал. Обучението е за специалисти, които водят занимания с 8-10-годишни деца. Всички клубове от страната са приканени да излъчат по един треньор, работещ в тази възрастова група.

Специално за проявата в Габрово ще пристигне Драган Джукич от Сърбия – един от водещите лектори на Европейската федерация по хандбал (EHF), който преди дни беше назначен за селекционер на мъжкия национален отбор на Израел. В кариерата си сърбинът е водил още Великобритания на Олимпийските игри в Лондон`2012, Черна гора на Евро`2018, Йордания, Македония и Швейцария. В обучението ще вземат участие и доц. Емил Аврамов, д-р и гл. ас. Милена Аврамова, др. от Национална спортна академия.

Проявата ще бъде открита от президента на БФ Хандбал Росен Добрев, обучението ще проследи и председателят на Треньорско-методическата комисия (ТМК) към БФХ – Георги Андреев.

Теоретичните занимания ще се проведат в конферентната зала на Дома на хумора и сатирата, а практическите – в спортна зала „Орловец“.