Съдиите и делегатите ни с наряди в Европа тази седмица

Четири европейски мача тази седмица ще преминат с участието на български съдии и делегати.

Светослав Йовчев и Звезделин Йончев ще излязат утре на „Жотрон Арена“ в Ларвик, за да ръководят европейската квалификация за мъже между съставите на Норвегия и Словакия. Двубоят е от първото завъртане в квалификационна група 2 за шампионата на Стария континент в Германия през 2024-та. Делегат на EHF ще бъде латвиецът Зигмарс Сондорс. Срещата е с начален час 19.15.

В събота Андрей Андреев ще бъде официалният представител на Европейската федерация по хандбал на срещата реванш от втория квалификационен кръг на турнира EHF European cup между съставите на „Металург“ (Северна Македония) и ПАОК (Гарция). Срещата в Спортен център „Яне Сандански“ в Скопие е с начален час 17.30 и ще бъде ръководена от косовските арбитри Илир Бутяги и Сярт Касапи. В първия двубой, игран миналата събота в Солун, гръцкият тим взе комфортен аванс от 9 гола – 26:17.

С наряди в Шампионската лига при дамите са доц. Росица Димкова и реферите Георги Дойчинов и Юлиан Горецов. Председателят на НСКХ доц. Димкова ще бъде делегат на EHF на двубоя от между ЧСМ „Букурещ“ (Румъния), в състава на който блести българката Елизабет Оморегие, и „Баник Мост“ (Чехия). Мачът от група „А“ на Лигата е в неделя от 17 часа в зала „Поливалента“ в румънската столица. ЧСМ „Букурещ“ заема второто място в групата с равен актив от по 7 точки с първия – „Бетингхайм“ (Германия). „Баник Мост“ е последен в групата без спечелена точка.

Георги Дойчинов и Юлиан Горецов ще имат удоволствието да ръководят мач на петкратния първенец в Шампионската лига „Гьор“. Унгарският тим гостува на норвежкия „Сторхамар“ в неделя в двубой от петия кръг в група „Б“. „Гьор“ е на трета позиция във временното класиране с 6 точки, а „Сторхамар“ е 5-ти в подреждането с 4 точки. Мачът в норвежкия град Хамар е от 17 часа в неделя. Делегат на EHF ще бъде австриецът Хелмут Виле.