Приключи първият лагер на женския национален отбор

Женският ни национален отбор завърши първия си подготвителен лагер за предстоящите световни квалификации с двубой срещу елитния румънски ЧСМ „Слатина“. Срещата се игра в „Арена Бяла“ и завърши при резултат 25:30 в полза на гостенките.
Заради болки в адукторите Лидия Ковачева беше съхранена и не взе участие в този мач и това се отрази върху представянето на отбора. След равностойни първи 15 минути на срещата румънките взеха аванс и до почивката дръпнаха с 11:15. През втората част разликата от 4-5 гола в полза на гостенките се запази и краят на мача дойде при 25:30.
Състезателката на черногорския „Будучност“ Мари Томова реализира 8 гола във вратата на „Слатина“, 5 пъти се разписа крилото на норвежкия „Ларвик“ Полина Генчева, 4 попадения добави състезаващата се за френския елитен „Тулуза“ Лора Сарандева.
Това беше третата проверка за националките по време на първия подготвителен лагер. В предходните две те надиграха „Етър 64“ (41:27) и „Бяла“ (42:27). Вторият лагер-сбор на тима ще се проведе непосредствено преди двубоите с Италия от първата фаза на квалификациите в зона Европа за следващото Световно първенство. На 26-ти октомври момичетата ще се съберат отново в Габрово и ще тренират в зала „Орловец“ до 30-ти. След това отборът ще отпътува към Варна. Първият мач с Италия е на 2-ри ноември в Двореца на спорта в морската ни столица, а реваншът е на 6-ти ноември в Киети, Италия.
Съставът на България срещу ЧСМ „Слатина“: Гергана Александрова, Гергана Грозданова, Кристина Миланова-2, Емилия Самуилова-1, Стефани Петрова-3, Габриела Георгиева, Маринела Панайотова, Десислава Николова, Полина Генчева-5, Ивон Дюлгерова-1, Мари Томова-8, Лора Сарандева-4, Стиляна Павлова, Ирене Иванова-1.