„Локомотив“ ГО среща нидерландци в турнира EHF European cup

Носителят на Купа България по хандбал и вицешампион на страната „Локомотив“ (Г. Оряховица) ще срещне състава на „Кембит-Лайънс“ във втория кръг на третия по сила европейски клубен турнир EHF European cup. Това отреди тегления в деня на българското Съединение жребии за този етап от надпреварата в централата на Европейската хандбална федерация във Виена. Маркус Глазер – ръководител спортни дейности и Марио Ковачич – отговорник за националните спортни прояви в EHF определиха за съперник на „железничарите“ победителят в БеНе-лигата (Белгия/Нидерландия) за сезон 2021/2022 и трети в нидерланското първенство „Кембит-Лайънс“. Тимът от южния град Ситард-Гелен, провинция Лимбург, е трикратен шампион на страната си, три пъти носител на купата, два пъти на Суперкупата и двукратен първенец в БеНе-лига.

Първият двубой между „Кембит-Лайънс“ и „Локомотив“ (ГО) ще се състои на 29/30 октомври в Нидерландия. Ответният мач е насрочен за 5/6 ноември.

Общо 32 са двойките във втория кръг на турнира EHF European cup при мъжете. Съставът на Йордан Димитров започва участието си директно от втори кръг, докато 26 тима тепърва ще се борят за място в него този и следващия уикенд.