ХК „Бяла“ ще дебютира в евротурнирите тази събота и неделя

Дебют в европейските клубни турнири ще направи тази събота и неделя женският тим на ХК „Бяла“. Воденият от Виктория Жосан състав ще се опита да премине в третия кръг на ЕHF European Cup, като отстрани гръцкия „Анагениси“ (Арта). Две срещи ще определят тима, който ще продължи към следващата фаза. По договорка между двата клуба, и двата двубоя ще се състоят в „Арена Бяла“, която се очаква да бъде препълнена за предстоящите сблъсъци.

Шампионът и носител на Купа България „Бяла“ картотекира  преди дни още една състезателка от Украйна – 19-годишната Аля Гончаренко. Централният защитник идва от „Днепрянка“ (Херсон) и е в разширената национална селекция на страната си. С нея чуждестранните състезателки в отбора на „Бяла“ стават общо шест. В състава на Виктория Жосан са още четири украинки – вратарката Тетяна Чьорнявска, голмайсторката на вътрешното ни първенство Христина Бабий, Кристина Иванова, Полина Трубицина и Валерия Хоренко. Екипа на тима носи и румънката Юлиана Таче. Останалите момичета в състава са: Анна Кърджилова, Фатме Сали, Соня Богданова, Рени Димова, Есра Хасан, Ирене Иванова, Кръстина Касабова, Мария Маслева, Валерия Тодорова, Ния Цанкова и Габриела Великова.

Гръцкият клуб има солиден опит зад гърба си в евротурнирите, макар че последното му участие е преди 8 сезона в същата фаза на турнира, когато губи от „Дюделанж“ (Люксембург). В състава на гостенките също има няколко чужденки – три украински състезателки и хандбалистки от Македония и Азербайджан.

Двубоите „Бяла“ – „Анагениси“ са в събота от 19 часа и в неделя от 15 часа. Двубоите ще бъдат предавани по ТВ КИС 13, както и онлайн в стрийминг платформата на медията  http://live.kiss13.net.