11 гола на Ивет Костадинова не стигнаха за победа над Турция

Националният ни отбор за девойки до 19 години загуби и третия си мач в предварителна група „А“ на W19 EHF Championship в Клайпеда, Литва. В директен спор за третото място в групата воденият от Мариела Иванова и Милена Аврамова български тим отстъпи на Турция с 29:39.

Съставът ни започна много разколебано срещата и след първите три минути вече изоставаше с 0:5. Едва в четвъртата минута Ивен Костадинова успя да „разпечата“ вратата на Турция. Ситуацията се усложни допълнително след отстраняване с директен червен картон в 15-ата минута на една от основните състезателки на отбора – Мелина Спасова. Въпреки това, с отлични изяви на вратата на Преслава Стойчева и в нападение на Ивет Костадинова, съставът ни успя да се върне в играта и да изравни при 15:15 в 24-та минута. До почивката обаче туркините отново излязоха напред – 17:20.

Разликата от три гола се запази до средата на втората част, но след това започна да расте. Съставът на Турция наказа множеството непредизвикани грешки на тима ни в нападение и на контраатака успя да увеличи актива си и да си осигури крайния успех с 29:39.

Ивет Костадинова завърши с 11 гола, по 5 реализираха Мелина Спасова и Даниела Рашкова. Преслава Стойчева направи 12 спасявания, като процентът ѝ на отразени топки през първата част беше 34.

На отбора ни предстои участие в спора за местата от 5-то до 8-мо на турнира. Следващият съперник на тима ни ще бъде победителят от двубоя между домакина Литва и Босна и Херцеговина.