Ясен е съставът на България за W17 EHF Championship

Стана ясен окончателният състав, който ще представи страната ни в W17 EHF Championship по хандбал в Анкара, Турция. Шампионатът за девойки до 17 години ще се проведе в периода 5-13 август в турската столица. Там ще премерят сили 10 отбора. България ще играе в предварителна група „В“, в която са още тимовете на Словакия, Полша, Финландия и Косово. В група „А“ ще спорят Австрия, Италия, домакина Турция, Латвия и Великобритания.

Старши треньорът на тима Илко Канатов и треньорите Миглена Христова и Теодора Петкова бяха включили 24 състезателки в разширения състав, който проведе петдневен лагер в Бяла. Там националките направиха и една проверка срещу шампиона при жените „Бяла“, в която се наложиха с 31:28. След лагера беше определена и окончателната група от 16 хандбалистки, които ще представят страната ни на W17 EHF Championship по хандбал. В нея намериха място 16 състезателки – по три от ХК „Сливница“, ХК „Свиленград“ и ХК „Бъки“, 2 от ХК “Бяла“, 2 от ХК „Мартен 67“ и по една хандбалистка от ХК „Хасково“, ХК „Етър 64“, ХК „Панагюрище“.

Отборът ще се събере на втори лагер в Свиленград на 30-ти юли. В южния град тимът ще се готви до 4-ти август, след което ще отпътува за Анкара.

Първият мач на отбора ни е на 5-ти август срещу Финландия. На 6-ти момичетата ще играят със Словакия, а на 7-ми ще излязат срещу Косово. Последният им мач в групата е на 9-ти август срещу Полша.