Уикенд със сериозно българско участие в женската Шампионска лига

Топ съдийската ни двойка и двама родни делегати ще вземат участие в поредните двубои от женската Шампионска лига тази събота и неделя.

Brazil vs Argentina, IHF 2023 Women’s World Championship – DENMARK, NORWAY, SWEDEN,, Frederikshavn, Denmark, 08.12.2023, Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Георги Дойчинов и Юлиан Горецов получиха престижен наряд за двубоя от група „В“ между унгарския „Рейл Карго“ и датския „Есберг“. Това ще бъде първи европейски мач за двамата след участието им в Световното първенство за жени в Дания, Швеция и Норвегия в края на миналата година. Срещата в „ERD Арена“ в Будапеща е в събота от 17 часа българско време и носи сериозен заряд. Датският тим е на първото място в групата с 16 точки, а домакините са пети във временното подреждане с 8 пункта. Това е и повторение на полуфинала в Шампионската лига при дамите от миналия сезон. Тогава „Рейл Карго“ се наложи драматично с един гол разлика, а в последствие отстъпи на финала на норвежкия „Вайперс“.

Михаил Башев и доц. Росица Димкова ще бъдат представители на EHF в други два мача от поредния кръг в лигата.

Башев ще бъде делегат на двубоя в Полша между „Заглебие Любин“ и датския „Икаст“. Срещата е от група „В“. Полският тим е на последното място във временното класиране без спечелена точка до момента, а „Икаст“ е трети в подреждането с 11 пункта. Мачът в Любин е неделя от 15 часа и ще бъде ръководен от съдийска двойка от Черна гора.

доц. Росица Димкова е с наряд за двубоя от група „А“ между  черногорския „Будучност“ и унгарския „Шаефлер“. Тимът от Подгорица, в чиито редици е и българската хандбалистка Мари Томова, заема седмото място в класирането с една победа, един равен и 3 точки. Унгарският тим е 6-ти с със 7 точки. Срещата е в неделя, 14 януари, от 17 часа в „Бемакс Арена“ в Подгорица и ще бъде ръководена от испански рефери.