Удостоиха Атанас Атанасов с наградата „Велико Търново“

Членът на УС на БФ Хандбал и президент на хандбален клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов е новият носител на наградата „Велико Търново“. Той получи отличието си днес по време на честванията в старата столица по повод Националния празник 22 септември.

До този момент наградата „Велико Търново“ се връчваше само на 22 март, когато е празникът на града. С решение на Общинския съвет от август по предложение на кмета Даниел Панов беше направена промяна в Наредбата за наградите и символите, с която отличието вече може да се дава и на други празници.

Атанас Атанасов вече почти 30 години е начело на ХК „Етър-64“, който е един от най-успешните хандбални клубове в  страната. В този период „Етър 64“ е 10 пъти шампион на България и 15 пъти носител на националната купа. Школата на хандбалния клуб в момента наброява над 200 деца, а спечелените от тях шампионски титли са десетки.

Преди няколко дни Атанас Атанасов навърши 76 години, но продължава активно и всеотдайно да работи за каузата Велико Търново.

Номинацията на Атанас Атанасов бе издигната и внесена от Инициативен комитет от великотърновски общественици с подкрепата на „Лайънс клуб Велико Търново“ и на Хандбален клуб „Етър-64“.