Теодор Илиев: Целта ни е да се справим с организацията и отборът ни да има добри резултати

Генералният секретар на Българската федерация по хандбал призова феновете да напълнят Двореца на културата и спорта за мача от СК с Куба

Генералният секретар на Българската федерация по хандбал Теодор Илиев е водеща фигура в организацията на всички големи прояви, които се случват в България. Така е и на Световната купа за мъже във Варна. Страната ни е първата, която приема за втори път тази престижна надпревара.

„Доверието се печели с много работа. Ние в годините назад от 2015 насам получихме доста голямо доверие, организирахме доста събития, които бяха под егидата, както на Световната, така и на Европейската федерации. Нашият екип работи и показваме добри резултати, както в залата, така и чисто организационно. Условията в България и в частност град Варна са повече от прекрасни и всички са много доволни да бъдат тук при нас“, казва Илиев.

След две победи в група D България се класира за полуфиналите и днес от 18.15 часа излиза срещу силния отбор на Куба в битка за място на финала.

„Нашата цел е освен да се справим добре чисто организационно, да имаме и добри резултати на отбора. За щастие до момента тук ни се получава. Когато си в по-предните места и си хвърлил доста голям ресурс от работа, да завършиш турнира по най-прекрасния начин с победа, това е нашето удовлетворение от добре свършената работа. Призовавам феновете да ни подкрепят и да напълнят Двореца на културата и спорта. Смятам, че момчетата и треньорското ръководство го заслужават.“, допълва Илиев.

От 2015 г. до сега България е приемала два пъти Световната купа, Европейско по плажен хандбал, четири Европейски шампионата за юноши, девойки и младежи.

„За мен е важно хандбалът ни да върви напред и нагоре и да имаме все по-добри резултати и да успеем да го върнем на мястото, на което би трябвало да бъде. За съжаление в последните години, дали заради държавната политика, дали заради проблеми вътре в спорта, поизостанахме, но мисля, че сме в правилната посока. Резултатите на мъжкия ни отбор на тази Световна купа също го доказват“, завършва Теодор.

След вчерашния почивен ден, днес програмата на Световната купа по хандбал във Варна е подновена с полуфиналите за разпределение на медалите, 5-8-о и 9-12-о място. Фокусът е върху 18.15 часа, когато България среща Куба в битка за мача за купата, а от 20.30 часа един срещу друг се изправят Индия и Кипър. Програмата за деня стартира в 9.15 ч със срещата Малта – Молдова. Следват Гватемала – Азербайджан в 11.30, Андора – Австралия в 13.45 и Великобритания – Нигерия в 16 часа.

Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от турнира се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а повечето срещи може да гледате в каналите на телевизия B1B.BOX.

Входът е свободен.