Симеон Съев на 80

Своята 80-та годишнина празнува днес един от доайените на хандбалната игра в България – Симеон Съев.

Роден в Ловеч през 1943-та година, но свързан изцяло със спорта в град Плевен. Бивш футболен вратар, а след това хандбален съдия и ръководител. От  1979 г. е утвърден от IHF с международна съдийска категория. Ръководил е срещи на Световното първенство за девойки (U21) през 1983 г. във Франция. След приключване на активната си съдийска практика е делегат на БФХ, а в известен период и на IHF.

В периода 1993-97 г. е назначен като експерт на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) – в последствие Министерство за младежта и спорта (ММС), отговарящ  за областите Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово.

В основата е на създаването на регионалните хандбални съюзи у нас и до момента, като изпълнителен секретар, влага огромни сили и любов в работата си в ЗСХ „Мизия“. Зоната, която е с най-много хандбални клубове, с най-много държавни шампиони във всичките възрастови групи и национални състезатели през годините и се явява като лице на българския хандбал.

Бил е член на Управителния съвет на БФ Хандбал, а в периода 2005-07 г. и председател на Спортно-техническата комисия (СТК) .

БФ Хандбал честити празника на Симеон Съев и му желае крепко здраве и щастие!