Световното за мъже започва, b1b.box ще го предава в България, Михаил Башев е делегат

С двубоя между Франция и Полша тази вечер ще бъде открито 28-то Световно първенство по хандбал за мъже. Шампионатът ще се проведе от 11-ти до 29 януари в Полша и Швеция. 32 отбора ще си оспорват призовите места. Разпределението им в групите е следното:

Група A: Испания, Черна гора, Чили, Иран

Група B: Франция, Полша, Саудитска Арабия, Словения

Група C: Швеция, Бразилия, Кабо Верде, Уругвай

Група D: Исландия, Португалия, Унгария, Южна Корея

Група E: Германия, Катар, Сърбия, Алжир

Група F: Норвегия, С. Македония, Аржентина, Нидерландия

Група G: Египет, Хърватия, Мароко, САЩ

Група H: Дания, Белгия, Бахрейн, Тунис

Срещите ще се играят в 9 зали. В Полша мачове ще приемат градовете Катовице, Краков, Плоцк и Гданск, а в Швеция двубоите ще се провеждат в Стокхолм, Гьотеборг, Малмьо, Йоншопинг и Кристиянстад.

Мачът на откриването от 22 часа тази вечер в „Сподек Арена“ в Катовице ще бъде излъчен директно по b1b.box. Със съдействието на БФ Хандбал, спортната телевизия на България получи правата за излъчване на първенството и ще ни направи преки свидетели на 17 мача от 28-я планетарен шампионат при мъжете. Освен на двубоя Франция – Полша, b1b.box ще предава наживо още 6 мача от групите. Това са срещите:

Швеция – Бразилия (12 януари, 21.30)

Египет – Хърватия (13 януари, 21.30)

Исландия – Унгария (14 януари, 21.30)

Катар – Алжир (15 януари, 21.30)

Словения – Франция (16 януари, 19.00)

Нидерландия – Норвегия (17 януари, 21.30)

b1b.box ще излъчи и 6 мача от основния кръг на първенството, който ще се състои в дните между 18-ти и 23-ти януари. В пакета са предвидени още два четвъртфинала, един полуфинал и финалната среща на първенството на 29 януари от 21.30 часа.

Българското участие в 28-то Световно първенство е свързано с името на Михаил Башев. Той ще бъде един от делегатите на Международната хандбална федерация. За Башев това е поредно участие в топ хандбален форум. Той беше в листата на делегатите и на предходното 27-мо Световно първенство за мъже в Египет (2021). Участвал е в два планетарни шампионата и при дамите (Япония`2019, Испания` 2021), във визитката му са и две световни клубни първенства при мъжете.