Рекорд за България! Светлин Димитров е първият с над 200 гола в Световната купа по хандбал

Две промени в националния отбор преди мача за бронза с Индия

Голмайстор №1 на Световната купа Светлин Димитров стана първият играч, преминал кота от 200 гола в четирите издания на турнира.

С 6-те си попадения срещу Куба, той вече има 202. Българският капитан влезе в състезанието като най-резултатен от първите три купи с общо 184 гола, като стана голмайстор в Косово 2015 и България 2017. Във Варна вкара 7 на Азербайджан, 5 на Нигерия и 6 на Куба.

„Не смея да кажа, че има някаква голяма емоция. Опитвам се да играя максимално концентрирано, защото в един колективен спорт няма кой знае какво значение кой вкарва. В националния отбор сме сплотени, но ни липсва опит. Нямаме много изиграни международни мачове и това ни е слаба страна. Надявам се в близко бъдеще да имаме повече срещи и контроли, защото в националния отбор няма много време за работа. Сега сме фокусирани върху мача за бронза“, каза дясното крило на френския първодивизионен „Шартр“.

Старши треньорът Илиян Василев направи две промени преди срещата за третото място – Георги Атанасов и Росен Колев влизат в състава вместо Джошкун Якубов и Йордан Попов, които имат здравословни проблеми.

В 18.15 часа в Двореца на културата и спорта България се изправя срещу Индия в спор за бронза.

Българско трио ще ръководи финала на Световната купа. Съдиите Георги Дойчинов и Юлиан Горецов, както и делегатът Михаил Башев заслужиха доверието на Световната федерация и получиха наряд за мача за купата в турнира. От 20.30 часа днес в него един срещу друг се изправят отборите на Куба и Кипър.

Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от турнира се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а повечето срещи може да гледате в каналите на телевизия B1B.BOX.

Входът е свободен.