Победа и загуба в Румъния

Българският мъжки национален отбор изигра две контролни срещи в Румъния срещу местния ЧСМ Александрия, който се бори за промоция в елитната LIGA ZIMBRILOR.

Първата среща се игра в деня, в който съставът ни пътува за северната ни съседка и завърши с успех за домакините – 30:21, на полувремето 15:10. Пет гола за отбора ни реализира състезаващият се във втора Бундеслига с екипа на EHV Aue Иво Петков, по 4 добавиха Божидар Симеонов и Михаел Иванов.

Във втората среща селекцията на Илиян Василев се наложи с 32:23 (13:13). Девет гола за успеха реализира капитанът и играещ помощник-треньор Светлин Димитров, 7 пъти се разписа Иво Петков, 5 гола добави Божидар Симеонов.

Състав на България: Любомир Иванов, Марио Марев, Димитър Грозев, Николай Генов, Преслав Станчев, Петко Петков, Мартин Борисов, Николай Петров, Георги Аврамов, Светлин Димитров, Божидар Симеонов, Иво Петков, Михаел Иванов, Бранимир Балчев, Владислав Йоргов, Маниел Димитров.

Двете проверки в Румъния сложиха край на едноседмичния лагер, който националният ни отбор проведе в Бяла. В селекцията бяха и част от младежите до 20 години, на които това лято им предстои участие в EHF M20 Championship в Косово.