Нов престижен наряд за доц. Росица Димкова

Важен двубой за Елизабет Оморегие и „ЧСМ Букурещ“

Доц. Росица Димкова

В женската Шампионска лига този уикенд ще станат известни участниците във Финалната четворка в Будапеща (3-4 юни). В събота и неделя ще се изиграят срещите реванш от четвъртфиналите и в две от тях ще има българско участие.

Доц. Росица Димкова получи пореден наряд за най-силния клубен турнир при дамите и ще бъде технически делегат на EHF на двубоя в Метц (Франция), който противопоставя домакините и унгарския „Еф Ти Си Рейл Карго“. Другият представител на европейската централа в срещата ще бъде Юта Ерман Волф от Германия. Съдийството в мача е поверено на двойка от Норвегия. Отборът на „Метц“ взе аванс от шест гола в Унгария (32:26) и е на път към третото си участие във Финалната четворка. Срещата е в неделя от 14:00 часа местно време.

Елизабет Оморегие

Българско участие има и в още един от четвъртфиналите. Румънският „ЧСМ Букурещ“, в редиците на който е израсналата в България Елизабет Оморегие, ще приеме датския „Есберг“ в интригуваща битка за участие във финалите и това е мачът на седмицата в женската Шампионска лига. Тимът от румънската столица има да наваксва, след като отстъпи с 28:32 в Дания. „ЧСМ Букурещ“ е непобеден в своята зала този сезон и ще се опита да заличи пасива, за да намери място във Финалната четворка в Букурещ. Мачът е в неделя от 16:00 часа.

Другите две четвъртфинални срещи реванш от четвъртфиналите ще се играят в събота. Шампионът „Вайпърс“ ще приеме „Рапид“ (Букурещ) след 31:25 в първата среща, а унгарският шампион „Гьор“ посреща с два гола аванс от първия мач датския „Одензе“ (29:27). Тези два мача ще бъдат излъчени наживо в съботната вечер по Националната спортна телевизия https://b1b.tv/