Националният ни вратар смени отбора в Германия

Вратарят на мъжкия ни национален ни отбор по хандбал Николай Петров смени отбора си в Германия. От новия сезон талантливият страж ще пази вратата на „Фреденбек“. Тимът спечели Оберлигата през изминалия сезон и промоция за Лига 3. 21-годишният ни национал подписа договор с клуба за един сезон, като в контракта му има опция за удължаването му.

„Имах и оферти от Франция, но предпочетох да остана тук, защото миналия сезон се представих доста добре и изградих някакъв имидж в лигата. Те имаха нужда от по-добър вратар, наблюдавали са ме на Световната купа във Варна (IHF Emerging nations) през април, гледали са и мачовете ми от миналия сезон. Свързаха се с мениджъра ми, договорихме условията и подписах“,разказа Ники.

През новия сезон третото ниво на германския хандбал е разделено на четири зони с по 16 отбора – Североизток, Северозапад, Югоизток и Югозапад. Съставът на VfL Fredenbeck е в зона Северозапад. Любопитен факт е, че в нея ще се състезава и отборът на друг български национал – Влади Йоргов.

Тимът на Петров ще търси добро представяне и утвърждаване в 3-та лига. По регламент първите два отбора в класирането след редовния сезон от четирите групи (8 тима) участват плейофи за определяне на новите членове на втора Бундеслига.

„Определено съм доволен от новия си клуб. Вече тренирам от три седмици с отбора. Адаптирах се лесно, тренировките са доста тежки, имаме да изиграем и няколко контроли този месец. Готвим за началото на сезона. Първият ни мач е на 3-ти септември. За мен немското първенство е най-добре развито от всички. Тук с всяка тренировка и всеки мач усещам как научавам нещо ново и надграждам себе си. Амбицията ми е да се боря за място и в по-горните дивизии на Бундеслигата“, каза още националът ни.  

През миналия сезон Ники Петров беше част от състава на „Анхалт“ (Бернбург), а преди това носи екипа на елитния португалски „Боа Ора“. Преди да заиграе в чужбина талантът ни пазеше вратата на клуба, на който е възпитаник – „Спартак“ (Варна).