Националките до 17 години започват лагер в Бяла

Националният ни отбор за девойки до 17 години започва утре подготвителен лагер за предстоящото участие в W17 EHF Championship в Турция. Европейският шампионат ще се проведе в периода 5-13 август в Анкара. На първенството в турската столица ще вземат участие 10 отбора. България ще играе в предварителна група „В“, в която са още отборите на Словакия, Полша, Финландия и Косово. В група „А“ ще спорят Австрия, Италия, домакина Турция, Латвия и Великобритания.

Старши треньорът на тима Илко Канатов и треньорите Миглена Христова и Теодора Петкова са включили 24 състезателки в разширения състав, който ще започне лагер от утре в Бяла. В него са включени 7 състезателки на ХК „Сливница“, по 4 от ХК „Свиленград“ и ХК „Бъки“, 3 от ХК “Бяла“, 2 от ХК „Мартен 67“ и по една хандбалистка от ХК „Хасково“, ХК „Етър 64“, ХК „Панагюрище“ и ХК „Спартак“ (Плевен). Някой от тях вече участваха това лято в други две европейски надпревари – ЕП по плажен хандбал за девойки до 17 години в Измир, Турция и Европейския шампионат за девойки до 19 години в Клайпеда, Литва.

Лагерът в „Арена Бяла“ ще продължи до 25-ти юли. След това съставът ще се събере отново, вероятно в Свиленград, откъдето ще потегли директно за шампионата в Анкара. Първият мач на тима ни в турската столица е срещу Финландия на 5-ти август.