Националите ни отстъпиха на румънския „Александрия“ в контрола

Мъжкият национален отбор на България загуби с 25:28 в приятелска среща на румънския ЧСМ „Александрия“. Двубоят, който е част от подготвителния лагер на представителния ни тим в Бяла, се игра в местната зала и беше ръководен от двойката кандидат за EHF съдийски статут – Кристияна Блажева и Нено Башев.

Съставът ни, воден от Илиян Василев, Димитър Николов и Николай Георгиев, поведе в началните минути на мача с попадения на Преслав Станчев и Божидар Симеонов. Гостите изравниха и на свой ред излязоха напред и до края на полувремето резултатът се движеше гол за гол. На почивката ЧСМ „Александрия“ се оттегли с попадение в аванс – 11:12. През втората част румънският тим увеличи преднината си и 15 минути преди края водеше с 15:20. С голове на Кристиян Василев, Божидар Симеонов и Светлин Димитров, съставът ни стопи пасива до гол (22:23), но не успя да направи обрат. След 3:5 в заключителните пет минути отборът на „Александрия“ си осигури крайния успех с 25:28.

Светлин Димитров и Кристиян Василев реализираха по 8 гола, 3 пъти се разписа Божидар Симеонов. За гостите 8 гола вкара Каталин Фодореан, със 7 се отчете Богдан Козорици.

Утре двата отбора ще изиграят още един двубой по между си. Срещата в „Арена Бяла“ е с начален час 11.30.

България: Ивайло Костов, Емилиян Георгиев, Николай Петров, Иво Петков-2, Светлин Димитров-8, Преслав Станчев-1, Димитър Стоянов-1, Йордан Николов, Владислав Йоргов-2, Божидар Симеонов-3, Маниел Димитров, Михаил Иванов, Георги Стоянов, Тодор Калчев, Кристиян Василев-8.

Треньори: Илиян Василев, Димитър Николов, Николай Георгиев