Мащабна безвъзмездна кампания – всеки хандбален клуб със собствен сайт

Стартира мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт. Проектът DigitalenSport.bg има за цел всеки спортен клуб в България да разполага със собствен работещ уебсайт (на този етап кампанията включва клубове по футбол, баскетбол, волейбол и хандбал, а впоследствие ще разширява дейността си).

Инициативата Дигитален Спорт е напълно безвъзмездна, а изработените уебсайтове се предоставят на клубовете безплатно – в подкрепа на българския спорт.

Част от проекта ще бъдат и абсолютно всички хандбални клубове в България, които имат желание да притежават свой собствен интернет сайт и нямат такъв към този момент – независимо от нивото, в което се състезават. Както и без значение дали става въпрос за мъжки или женски спортни организации.

За целта всеки клуб ще получи онлайн бланка, която при добро желание да попълни, с нужната информация за изработката на сайта (история на клуба, успехи, треньори, състезатели и други). Следва изработката на сайтовете, като първата вълна ще обхване мъжките и женските клубове от „А“ група, а впоследствие и от „Б“ група.

Сред основните акценти на инициативата е подрастващите възрасти във всеки клуб. Дигитален Спорт предлага специален ДЮШ регистър с подробни данни и контакти за детско-юношеските отбори във всеки клуб, което ще улесни максимално родители, състезатели, любители и други.

Инициативата вече е в ход, като първите около 50 клуба вече използват новите си сайтове. Става въпрос за футболни клубове от Втора и четирите Трети дивизии, клубове от Национална баскетболна лига (НБЛ) и Суперлигата по волейбол. Целта на кампанията е изработката на уебсайтове за над 150 спортни клуба в България и достигане до обща аудитория над 500 000 души.

Инициативата вече е подкрепена и работи в партньорство с Български футболен съюз (БФС) и Професионална футболна лига (ПФЛ), както Българска федерация по баскетбол (БФБ) в лицето на изпълнителния директор Филип Виденов, и Българска федерация по волейбол (БФВ) в лицето на президента Любомир Ганев.

Най-новият партньор на Дигитален Спорт е Българска федерация по хандбал.

„Отлична инициатива, която вярваме, че ще помогне не само на клубовете, а и на любимия ни спорт да върви напред. Надяваме се всички клубове, които до момента по една или друга причина нямат свой собствен интернет сайт, да се възползват от тази възможност. Федерацията подкрепя кампанията, защото сме убедени, че днешното време изисква да бъдем максимално комуникативни, мобилни и информативни“, коментира президентът на Българска федерация хандбал Росен Добрев.

За въпроси относно инициативата тук: https://digitalensport.bg/#kontakti или на имейл: info@digitalensport.bg