Започва битката за златото при дамите

Двата най-добри отбора през сезона в женското хандбално първенство – „Бяла“ и „Етър 64“, очаквано ще се изправят един срещу друг в битката за шампионската титла. Първенецът на страната за сезон 2022/2023 ще бъде определен в серия от три мача, в които ще се играе до две победи. Първата среща от Суперфинала е утре в „Арена Бяла“, а втората ще се проведе на 13 май (събота) в зала „Орловец“ в Габрово, тъй като ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново е зает с друго планирано мероприятие. Ако се стигне до равенство, третият мач отново ще бъде в Бяла. Шампионките от 2022-ра си осигуриха това предимство, като спечелиха първото място в редовния сезон и основната фаза на първенството.

През сезона до тук двата отбора имат пълен паритет в срещите по между си – по две победи, едно реми и две загуби. В редовния сезон и основната фаза от първенството двата състава записаха едно равенство, две от срещите спечели  „Бяла“, една “Етър 64”. „Болярките“ обаче се наложиха и във финала за Купата на България, игран в Сливница, с което завоюваха рекорден 15-и трофей.

Предстоящият първи мач от серията е поверен на съдийската двойка Младен Белов и Галин Караджов. Делегат на БФ Хандбал ще бъде В. Найденов. Мачът е в „Арена Бяла“ е с начален час 16:00 и ще бъде предаван онлайн от ТВ Кис 13 – http://live.kiss13.net/.