Започват плейофите за титлата при мъжете

След финалния турнир за Купа България, тази седмица започва решителната фаза в мъжкото хандбално първенство – плейофите. До тях стигнаха четирите най-добре представили се отбора през редовния сезон в „А“ РХГ. Това са шампионът „Шумен 61“, „Локомотив“ (ГО), „Спартак“ (Варна) и „Осъм“ (Ловеч).

В полуфиналните плейофи ще се срещнат първи-четвърти и втори-трети от редовния сезон. Ще се играе до две победи от три мача, като тимовете с по-предно класиране ще имат домакинско предимство ако се стигне до решаваща трета среща. Победителите от двата сблъсъка ще се класират за Суперфинала на първенството, а загубилите ще се срещнат в спор за бронзовите медали.  

Лидерът от редовния сезон „Шумен 61“ ще спори с четвъртия – „Осъм“ (Ловеч). Първият мач е в събота от 14 часа и ще се играе в ФСК „Генерал Суворов“ в Суворово поради заетост на „Арена Шумен“. Върналият си притежанието на Купа България тим от Шумен е фаворит в серията, но Виктор Симеонов и съотборниците му едва ли ще се дадат лесно. През сезона до тук „Шумен 61“ постигна две победи. Срещата през пролетта в Ловеч обаче завърши доста драматично и беше решена само от един гол повече в полза на шампионите (28:29). Предстоящият мач №1 от серията ще бъде ръководен от международните ни рефери Георги Дойчинов и Юлиан Горецов. Делегат на БФ Хандбал ще бъде Михаил Башев.

Вторият интригуващ полуфинален сблъсък противопоставя „Локомотив“ и „Спартак“. Двата състава ще излязат за мач №1 от серията в събота от 17 часа в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново. Резултатът от срещите между избраниците на Йордан Димитров и Пенко Златев през сезона е 1:1. „Локомотив“ спечели първия двубой край морето с 28:22, но варненци си върнаха и взеха ответния мач, игран в „Арена Бяла“, с 32:29. Точно тази загуба коства на „Локомотив“ и първото място в редовния сезон. Предстоящият двубой ще бъде ръководен от другата ни водеща съдийска двойка Светослав Йовчев и Звезделин Йончев от Велико Търново. Делегат на БФ Хандбал ще бъде Саша Панджич.