Жребият за Европейското първенство по плажен хандбал във Варна е следващата сряда

На 17 април в офиса на EHF във Виена ще бъде теглен жребият за груповата фаза на Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години и квалификациите за ЕП през 2025-та за мъже и жени. Както е известно, европейската хандбална централа отново гласува доверие на БФ Хандбал и двете авторитетни за страната ни прояви ще се състоят във Варна това лято – първата в периода 4-7 юли, а втората в дните от 11-ти до 14 юли.

В България ще пристигнат 56 отбора от 20 държави на Стария континент.

За медалите на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години ще се борят общо 34 отбора. 18 са заявилите участие държави при нежния пол и 16 при юношите.

В турнира EHF Beach Handball Championships 2024, който е квалификация за ЕП за мъже и жени, ще спорят 12 отбора при дамите и 10 при силния пол.

Като домакин, България ще се представи с тимове и в двете прояви.

При жребия отборите ще бъдат разпределени по урни на база на националния ранкинг на страните в плажния хандбал.   

Във връзка с организацията и провеждането на двете прояви, БФ Хандбал търси заредени с енергия и желание млади хора, които имат желание да станат част от това грандиозно събитие на позициите секретарвремеизмервач и статистик.

Изискванията към желаещите са познания в хандбалната игра и грамотност по английски език.

Българска федерация по хандбал ще покрие пътните разходи, настаняването и изхранването на всички доброволци за целия период.

Освен хандбалните емоции по време на двата шампионата, в периода между тях всички доброволци ще имат време и възможност да се насладят и на една морска ваканция.

Молим всички кандидати да попълнят следния ФОРМУЛЯР!