„Етър 64“ спечели 15-та Купа България

Отборът на „Етър 64“ спечели турнира Купа България при дамите за 2023 година. Във финала на надпреварата „болярките“ се наложиха над миналогодишния носител на трофея „Бяла“ с 26:24 (15:10). Така тимът от старата столица триумфира в надпреварата за безпрецедентен 15-ти път в последните 26 издания на турнира.

На полуфинала воденият от Атанас Атанасов и Миглена Христова отбор се наложи в оспорван мач над домакина на Финалната четворка „Сливница“ с 29:28. В другия полуфинал „Бяла“ надигра с 37:28 „Свиленград“.

Радост в „Арена Сливница“ имаше и за домакините, които стигнаха до бронзовите медали от Купа България. Съставът на Мариела Иванова се наложи в малкия финал над носителя на трофея за 2018-та „Свиленград“ с 23:25, на полувремето 14:14.     

Традиционно наградата за най-добър вратар стана притежание на националката Десислава Николова от „Етър 64“. За най-добър защитник на турнира беше определена Габриела Георгиева от състава на „Сливница“, а Христина Бабий от „Бяла“ взе отличието за най-полезен състезател. Голмайстор на Финалната четворка стана Кристина Миланова от ХК „Свиленград“ с 16 попадения.