Екатерина Джукева завърши в челото на класациите в румънската лига

Блестящ сезон за националната ни вратарка Екатерина Джукева в едно от най-силните женски хандбални първенства в Европа – румънската „Лига Флорилор МОЛ“. В изминалия шампионат тя защитаваше цветовете на „Търгу Жиу“, който завърши на 11-то място в подреждането.

Катя е в челото на редица статистики сред вратарките в шампионата. Срещу нея са отправени най-много удари през сезона – общо 847. Тя държи първото място и за най-голям общ брой спасявания през сезона – 283. Първа е в отразените удари от крилото – 80/168, и деветия метър – 126/284, втора в спасяванията от 7-я метър – 23/100.

Процентът спасявания на Катя Джукева (283/847) е 33.4 % и той я нарежда на четвърто място от общо 43 състезателки. След нея в подреждането останаха едни от най-добрите вратарки в света в момента – хърватката Ивана Капитанович и олимпийската, световна и европейска шампионка Лаура Глаусер.

През сезона Катя помогна на тима си да намери място в груповата фаза на втория по сила клубен турнир на Стария континент още при дебюта си на европейската хандбална сцена. В Европейската лига Джукева направи 85 спасявания от 267 удара в 8 мача и процентът от 31.84 ѝ отреди седмото място в подреждането при вратарките.