Едноседмичен подготвителен лагер на мъжкия национален отбор

Мъжкият национален отбор на България ще проведе подготвителен лагер през следващата седмица. Съставът се събира в понеделник в Бяла и вечерта ще проведе първото си тренировъчно занимание в залата в града.

В селекцията са включени 20 състезатели. Сред тях са и 7 национали състезаващи се в чужбина, начело с капитана и основен играч на френския елитен „Шартр“ Светлин Димитров. От Германия ще пристигнат Николай Петров, Владислав Йоргов, Иво Петков и Иван Петков, от Испания – Михаел Иванов и от Гърция – Петко Петков. В състава са и голяма част от състезателите на младежкия национален отбор, на които това лято им предстои участие в EHF M20 Championship в Косово. По тази причина в лагера ще вземат участие селекционерите и на двете формации – Илиян Василев и Христо Данаилов.

Във вторник, сряда и четвъртък са предвидени двуразови занимания в „Арена Бяла“. В петък отборът ще отпътува за Румъния и вечерта ще изиграе контролна среща с тима на ЧСМ Александрия от 17:00 часа. На следващия ден от 11:00 двата състава ще направят още една проверка и с това лагерът ще приключи.