Девойките започват участие днес на турнир в Косово

Националният ни отбор за девойки до 19 години ще започне днес участие в международния приятелски турнир „Шипоня 2000“. Проявата в Дяково събира националните отбори на Косово и България и женските клубни отбори на „Шипоня“ (Косово) и „Гьорче Петров“ (Северна Македония).

Първата среща на турнира е днес от 16 часа между „Шипоня“ и „Гьорче Петров“, а от 18:00 съставът ни излиза срещу Косово. Победителите от двата мача ще се срещнат утре на финала от 15 часа. Два часа по-рано е срещата за 3-4 място.

Отборът на България се събра в Габрово след финала за Купа България и отпътува вчера към Косово. Селекционерът на тима Мариела Иванова е включила в състава за турнира в Дяково 16 състезателки. Това са

Поради документални причини от групата отпадна Теодора Панова от ХК Панагюрище“.

Турнирът в Косово ще бъде първи етап от подготовката на националния ни отбор за девойки до 19 години за предстоящото участие в W19 EHF Championship 2023 в Клайпеда, Литва. Там ще премерят сили 8 европейски отбора. Жребият отреди място на състава ни в предварителна група „А“, в която са още тимовете на Испания, Фарьорски острови и Турция. В група „В“ ще спорят Словения, Естония, Литва, Босна и Херцеговина. Шампионатът ще се проведе от 10-ти до 16-ти юли.