В Кранево започна ДП по плажен хандбал за юноши и девойки до 15 и до 13 години

В Кранево днес стартира Държавното първенство по плажен хандбал за 2023 година за юноши и девойки до 15 и до 13 години.

В юношеската надпревара при 15-годишните участват седем отбора. В група „А“ са тимовете на „Каварна“, „Раховец“ (ГО), „Сливница“ и „Локомотив“ (ГО). В група „Б“ спорят „Добруджа“ (Добрич), „Осъм“ (Ловеч) и „Шумен 61“. При девойките в първенството участват осем отбора. В група „А“ са „Хасково“, „Панагюрище“, „Хера“ (Варна) и „Шумен 98“. В група „Б“ ще мерят сили „Свиленград“, „Бъки“ (Габрово), „Сливница“ и „Бяла“.

Срещите са в 2 периода с продължителност от 10 минути, с 5 минути почивка между тях. При равенство след изиграване на двата периода (1:1), победителят в срещата се определя чрез изпълнение на допълнителни удари (shootouts).

Мачовете от груповата фаза ще се изиграят в днешния ден. Утре, 1 септември, преди обед са полуфиналите и двубоите за разпределяне на местата в крайното подреждане.

Следобед в утрешния ден ще започне и първенството при 13-годишните момичета и момчета. При по-малките ще участват 13 отбора – четири юношески и 9 за девойки. Юношеските тимове са „Добруджа“ (Добрич), „АСТИ-91“ (Хасково), „Раховец“ (ГО) и „Шумен 61“. Девойките са разпределени в три предварителни групи. В група „А“ са „Бъки“-1 (Габрово), „Сливница“-2 и „Топлика“ (Мин. бани), в група „Б“ – „Шумен 98“, „Бъки“-2 и „Свиленград“, а в група „В“ – „Сливница“-1, „Бяла“ и „Хера“.

Срещите са в 2 периода с продължителност от по 7 минути, с 5 минути почивка между тях. При равенство след изиграване на двата периода (1:1), победителят в срещата се определя чрез изпълнение на допълнителни удари (shootouts).

Мачовете от груповата фаза са утре следобед. В събота, 2 септември, преди обед ще се изиграят полуфиналните и финални двубои.