Георги Дойчинов и Юлиан Горецов получиха наряд за Световно първенство

Индия – Кипър е вторият полуфинал на Световната купа по хандбал във Варна

Реферите ни Георги Дойчинов и Юлиан Горецов получиха наряд за Световното първенство по хандбал за младежи до 21 години в Гърция и Германия (20 юни- 2 юли).

Това ще бъде четвърто Световно първенство за съдийското ни дуо. Двамата имат и над 100 мача в Европа –  на три Европейски първенства за подрастващи, двубои на национални отбори за мъже и жени,  срещи от Шампионска лига и останалите европейските клубни турнири.

Дойчинов и Горецов свирят мачове и на Световната купа по хандбал за мъже в Двореца на културата и спорта във Варна. Днес те ръководиха срещата Малта – Индия 33:31 (15:14). С победата си индийците спечелиха група А и се класираха за полуфинал. Там те ще срещнат победителят в група В Кипър, който се наложи над Австралия с 24:21 (11:11).

Така още преди изиграването на последните два мача от груповата фаза станаха ясни и двата полуфинала, които ще се играят в събота. От 18.15 часа България среща Куба, а от 20.30 часа един срещу друг се изправят Индия и Кипър.

Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от турнира се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а повечето срещи може да гледате в каналите на телевизия B1B.BOX.

Входът е свободен.