Българска среща в Шампионската лига

Продължава да радва представянето на реферите и делегатите ни на международната хандбална сцена. Топ съдийската ни двойка Георги Дойчинов и Юлиан Горецов получи нов наряд за най-големия европейски клубен турнир – Шампионска лига. Двамата са назначени да ръководят мача от група „А“ между „Будучност“ (Черна гора) и „Брест (Франция). Срещата е тази събота от 18 часа в „Бемакс Арена“ в Подгорица. Делегат на мача ще бъде Илона Тордай от Унгария.

В състава на домакините е българката Мари Томова. Родената в Белене бивша състезателка на „Бъки“ (Габрово) вече втори сезон играе за представителния тим на „Будучност“ в Шампионската лига. В настоящата кампания Томова има 6 отбелязани попадения. В предходния мач срещу „Брест“, игран миналата събота във Франция, хандбалистката ни реализира два гола при равенството 20:20.

Във временното класиране в група „А“ на лигата „Брест“ заема 6-ото място с актив от 5 точки, а отбора на „Будучност“ е 7-ми с 3 точки. Унгарският „Гьор“ е лидер с 14 точки, следван от „Одензе“ (Дания) и немският „Бетигхайм“, които са с по 10 и румънският ЧСМ „Букурещ“ със 7, в чиито редици пък е Елизабет Оморегие.

За Георги Дойчинов и Юлиан Горецов това ще бъде един от последните тестове преди най-сериозното събитие в съдийската им кариера до момента – Световното първенство за жени в Дания, Норвегия и Швеция.